Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7405

Пријавите се!
 


dnaSRPS ISO 6669:2020

Фаза: 50.60 - Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта српског стандарда
Почетак: 2020-01-13
Крај: 2020-03-13

Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa: ISO 6669:1995 ISO/TC 34/SC 15

Наслов на српском језику

Sirova i pržena kafa- Određivanje nasipne gustine pri slobodnom protoku celih zrna (rutinska metoda)

Наслов на енглеском језику

Green and roasted coffee -- Determination of free-flow bulk density of whole beans (Routine method)

Апстракт на српском језику

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda za određivanje nasipne gustine celih zrna sirove ili pržene kafe pri slobodnom protoku iz jedne posude u drugu. Metodu treba razlikovati od bilo koje metode određivanja nasipne gustine zbijanjem. Određivanje sadržaja vlage u procentima ili gubitka mase zagrevanjem u sušnici, takođe je važno i treba da se vrši u isto vreme kada i određivanje nasipne gustine. Metoda se ne preporučuje za merenje nasipne gustine pržene mlevene kafe.

Апстракт на енглеском језику

This International Standard specifies a method for the determination of the bulk density of whole green or roasted coffee beans under free-flow conditions from one container to another. It is to be distinguished from any method determining packed bulk density. The determination of either percentage moisture content or loss in mass on oven heating is also important and should be carried out at the same time as that of the bulk density determination. The method is not recommended for measurement of the bulk density of ground roasted coffee.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.