COVID-19 – Важне информације о наставку пословања ИСС-а током ванредног стања
Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7538

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 22041:2019

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна:
Датум: 30.08.2019.
Службени гласник:
Број решења: 3251/57-51-02/2019
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 22041:2019   CEN/TC 44
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 22041:2019   ISO/TC 86/SC 7
Цена: 0 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Rashladne vitrine i horizontalni ormani za skladištenje za profesionalnu upotrebu – Klasifikacija, zahtevi i uslovi ispitivanja

Наслов на енглеском језику

Refrigerated storage cabinets and counters for professional use - Performance and energy consumption (ISO 22041:2019)

Апстракт на српском језику

Ovim standardom se utvrđuju zahtevi za verifikovanje performansi i potrošnje energije rashladnih vitrina i horizontalnih ormana za skladištenje za profesionalnu upotrebu, u komercionalnim kuhinjama, bolnicama, kantinama, delovima bara za pripremu namirnica, pekarama, sladoledžinicama, institucijama za ketering i sličnim profesionalnim oblastima.

Апстракт на енглеском језику

This document specifies requirements for the verification of performance and energy consumption of refrigerated storage cabinets and counters for professional use in commercial kitchens, hospitals, canteens, preparation areas of bars, bakeries, gelateria, institutional catering and similar professional areas. The products covered in this document are intended to store foodstuffs. It specifies test conditions and methods for checking that the requirements have been satisfied, as well as classification of the cabinets and counters, their marking and the list of their characteristics to be declared by the manufacturer. It is not applicable to: — refrigerated cabinets used in the direct sale of foodstuffs; — cabinets that carry out food processing and not just storage function (e.g. bakery cabinets that chill, heat and humidify); — cabinets with water cooled condenser; — appliances with remote condensing unit; — appliances with open top tables and saladettes for preparation or storage of foodstuffs; — cabinets specifically intended for storage of specific foodstuffs (i.e. fresh meat, fresh fish, etc.) operating at a temperature different from those specified in Table 1; — chest freezers; — appliances intended for short time /intermittent normal operation during the full day; — built-in cabinets; — roll-in cabinets; — pass-through cabinets; — ice cream freezers.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

zahtevi,rashladne vitrine, klasifikacija