Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7216

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 9233-1:2018

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 25
Датум: 30.11.2018.
Службени гласник:
Број решења: 7069/46-51-02/2018
Издање: 2 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 9233-1:2018   CEN/TC 302
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 9233-1:2018   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2737 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Sir, kora sira i topljeni sir – Određivanje sadržaja natamicina – Deo 1: Metoda molekularne apsorpcione spektrometrije za koru sira

Наслов на енглеском језику

Cheese, cheese rind and processed cheese - Determination of natamycin content - Part 1: Molecular absorption spectrometric method for cheese rind (ISO 9233-1:2018)

Апстракт на српском језику

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda za određivanje masenog udela natamicina u kori sira, koji je veći od 0,5 mg/kg i mase natamicina u kori sira, izražene u odnosu na površinu, koja je veća od 0,03 mg/dm2 . NAPOMENA Moguće je da je metoda pogodna za otkrivanje migracije natamicina u sir.

Апстракт на енглеском језику

ISO 9233-1 | IDF 140-1:2018 specifies a method for the determination in cheese rind of natamycin mass fraction of above 0,5 mg/kg and surface-area-related natamycin mass of above 0,03 mg/dm2. NOTE It is possible that the method is suitable for detecting migration of natamycin into the cheese.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

materija otporna na mikrobiološki rast, hemijska analiza i ispitivanje, određivanje sadržaja, molekularna apsorpciona spektrofotometrija, prehrambeni proizvodi, sir, konzervansi za hranu, mlečni proizvodi, ispitivanje hrane