Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7104

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 11816-2:2016

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 22
Датум: 31.07.2018.
Службени гласник:
Број решења: 5637/51-51-02/2018
Издање: 2 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 11816-2:2016   CEN/TC 302
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 11816-2:2016   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2977 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko i proizvodi od mleka – Određivanje aktivnosti alkalne fosfataze – Deo 2: Fluorimetrijska metoda za sir

Наслов на енглеском језику

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorimetric method for cheese (ISO 11816-2:2016)

Апстракт на српском језику

Standardom ISO 11816-2:2016|IDF 155-2:2016 utvrđuje se fluorimetrijska metoda za određivanje aktivnosti alkalne fosfataze (ALP, EC 3.1.3.1) u siru. Ova metoda se primenjuje na meke, polutvrde i tvrde sireve, pod uslovom da su plesni samo na površini, ali nisu i u unutrašnjosti sira (npr. plavi sirevi). Za velike tvrde sireve se primenjuju specifični uslovi pri uzorkovanju (videti tačku 7). Instrumentom mogu da se očitavaju aktivnosti u tečnosti iznad taloga do 7 000 milijedinica po litru (mU/l).

Апстракт на енглеском језику

ISO 11816-2:2016|IDF 155-2:2016 specifies a fluorimetric method for the determination of alkaline phosphatase (ALP, EC 3.1.3.1) activity in cheese. This method is applicable to soft cheeses, semi-hard and hard cheeses provided that the mould is only on the surface of the cheese and not also in the inner part (e.g. blue veined cheeses). For large hard cheeses, specific conditions of sampling apply (see Clause 7). The instrument can read activities in the supernatant up to 7 000 milliunits per litre (mU/l).

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

mleko, mlečni proizvodi, prehrambeni proizvodi, ispitivanje hrane, fosfataza, hemijska analiza i ispitivanje, fluorimetrija, enzimi, sir, pasterizacija, metode uzorkovanja