Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7408

Пријавите се!
 

SRPS ISO 8312:2017

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 30
Датум: 24.03.2017.
Службени гласник:
Број решења: 1304/57-51-02/2017
Издање: 2 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 8312:2015   ISO/TC 45/SC 3
Цена: 3080 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Ingredijenti smese za gumu – Stearinska kiselina – Definicije i metode ispitivanja

Наслов на енглеском језику

Rubber compounding ingredients -- Stearic acid -- Definition and test methods

Апстракт на српском језику

Standardom ISO 8312 definiše se stearinska kiselina (uključujući mešavine stearinske i palmitinske kiseline) za upotrebu kao ingredijent smese u industriji gume i utvrđuju se metode ispitivanja za opisivanje njenih svojstava. Klasifikacija stearinske kiseline i mešavina stearinske i palmitinske kiseline prema vrednostima jodnog broja i tipičnim hemijskim i fizičkim svojstvima za takve materijale za upotrebu u industriji gume date su u Prilogu L. Prilog L je dat samo u informativne svrhe. U ovom standardu je metoda atomske apsorpcione spektrometrije preporučena metoda.

Апстракт на енглеском језику

ISO 8312:2015 defines stearic acid (including blends of stearic and palmitic acid) for use as a compounding ingredient in the rubber industry and specifies the test methods for describing its properties. Classification of stearic acid and stearic acid/palmitic acid blends according to iodine value and typical chemical and physical properties for such materials for use in the rubber industry are given in Annex L. Annex L is given for information only. In this International Standard, the atomic absorption spectrometric method is the preferred method.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS ISO 8312:2017 zamenjuje SRPS ISO 8312:2014 - 24.03.2017


Дескриптори

guma, ingredijenti smese za gumu, sintetička guma, prirodna guma, stearinska kiselina, masne kiseline, uslovi ispitivanja, hemijska svojstva, fizička svojstva materijala, jod, hemijska analiza i ispitivanje, određivanje pepela, određivanje sadržaja, bakar, atomska apsorpciona spektrofotometrija, mangan, gvožđe, nikl, kiselost, sistemi klasifikacije


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
24.03.2017 . 
28 стр.
2909 RSD 
PDF
Ingredijenti smese za gumu — Stearinska kiselina — Definicije i metode ispitivanja