Logo Институт за стандардизацију Србије 11030 Београд, Стевана Бракуса 2, п. п. 2105 Тел. 011 7541-262 лок. 135, 011 6547-496 Факс: 011 7541257 Date: 2019-12-10
Time: 16:03


SRPS EN 15467:2015

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 34
Датум: 31.08.2015.
Службени гласник:
Број решења: 2532/40-51-02/2015
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 15467:2014   CEN/TC 153
Цена: 3253 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju ― Mašine za odstranjivanje glave i filetiranje ribe ― Zahtevi za bezbednost i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Fish heading and filleting machines - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim evropskim standardom se utvrđuju zahtevi za bezbednost i higijenski zahtevi za projektovanje i konstrukciju mašina za automatsko odstranjivanje glave i filetiranje ribe korišćenjem noževa. Ovaj evropski standard se primenjuje na mašine i opremu za odstranjivanje glave i filetiranje ribe u industrijskoj preradi ribe. Ovim evropskim standardom su obuhvaćene sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaji relevantni za mašine za odstranjivanje glave i filetiranje ribe onda kada se one koriste onako kako je to predviđeno i pod uslovima pogrešne upotrebe koje proizvođač može predvideti (videti tačku 4).

Апстракт на енглеском језику

This European Standard specifies the safety and hygiene requirements for the design and construction of automatic fish heading and fish filleting machines, and using knives. This European Standard applies to machinery and equipment for the heading and filleting of fish in the fish processing industry. This European Standard deals with all significant hazards, hazardous situations, and events relevant to fish heading and filleting machines when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Clause 4). It deals with the hazards during the following phases of the intended use: assembly and installation, commissioning, setting and adjusting, operation, cleaning, fault finding, and maintenance. When drawing up this European Standard, the following assumptions were made: - only trained adult persons operate the machines; - the machines are used in workplaces with an illumination level that can be reasonably expected in such places. This European Standard is not applicable to fish heading and filleting machines that are manufactured before the date of its publication as an EN.

Комисија за стандарде

E153 - Машине за прехрамбену индустрију

ICS

67.260 - Postrojenja i oprema za prehrambenu industriju


Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

prehrambena industrija, oprema za proizvodnju hrane, procesi proizvodnje hrane, bezbednost, higijena, pušnice, opasnosti


Овај сајт је реализован у оквиру пројекта CARDS 2006 Copyright © 2010 Institute for Standardization of Serbia