Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7314

Пријавите се!
 

SRPS EN 1672-1:2015

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 55
Датум: 31.08.2015.
Службени гласник:
Број решења: 2532/40-51-02/2015
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 1672-1:2014   CEN/TC 153
Цена: 4020 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju ― Osnovni pojmovi ― Deo 1: Zahtevi za bezbednost

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Basic concepts - Part 1: Safety requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom su obuhvaćene sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaji relevantni za mašine na tržištu i mašine za industrijsku preradu hrane, onako kako je to definisano u tački 3, onda kada se oni koriste onako kako je to predviđeno i pod uslovima pogrešne upotrebe koje proizvođač može predvideti (videti tačku 4).

Апстракт на енглеском језику

This European Standard deals with the significant hazards, hazardous situations and events relevant to commercial and industrial food processing machines as defined in Clause 3 when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Clause 4). This European Standard deals with the significant hazards, hazardous situations and events that occur during transport, assembly and installation, commissioning, setting, teaching, programming, process changeover, operation, cleaning, fault finding and maintenance. This European Standard deals with those risks which occur commonly in food processing machines and for which common technical requirements can be set which can be applied at all (or most) machines which have that particular hazard. Exclusions: This European Standard is not applicable to the following machines: - food processing machines intended for domestic use; - food processing machines covered by the machine-specific standards listed in Annex C; - packaging machines; - machines used in the agricultural and animal rearing sectors. This European Standard does not deal with the hygiene risks to the consumer of the food product handled in the food processing machine. These risks are dealt with in EN 1672 2:2005+A1:2009. This European Standard is not applicable to food processing machines that were manufactured before the date of its publication as a European Standard.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

oprema za proizvodnju hrane, oprema za ketering, tehnologija hrane, higijena, mere bezbednosti, sprečavanje nezgode, čišćenje, opasnosti, verifikacija, projektovanje, spojevi, uputstva za upotrebu, hrana za životinje, zarazne bolesti


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Srpski
Повучен 
26.05.2010 . 
40 стр.
4109 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Osnovni pojmovi - Deo 2: Higijenski zahtevi