Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7316

Пријавите се!
 

SRPS ISO 8262-3:2015

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 18
Датум: 28.07.2015.
Службени гласник:
Број решења: 2310/50-51-02/2015
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 8262-3:2005   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 124-3:2005  
Цена: 2225 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Proizvodi od mleka i hrana na bazi mleka — Određivanje sadržaja masti gravimetrijskom metodom po Vajbul-Berntropu (referentna metoda) — Deo 3: Posebni slučajevi

Наслов на енглеском језику

Milk products and milk-based foods -- Determination of fat content by the Weibull-Berntrop gravimetric method (Reference method) Special cases

Апстракт на српском језику

Standardom ISO 8262-3|IDF 124-3:2005 utvrđuje se referentna metoda za određivanje sadržaja masti u proizvodima na bazi mleka i proizvodima od mleka koji su tečni, koncentrovani ili u prahu, na koje metoda po Reze-Gotlibu (Röse-Gottlieb) nije primenjiva; npr. oni proizvodi koji sadrže određenu količinu slobodnih masnih kiselina ili oni koji nisu potpuno rastvorljivi u amonijaku zbog prisustva grudvica ili sastojaka koji ne potiču od mleka, kao što su kremovi, kaše ili određeni proizvodi na bazi mleka za primenu u pekarstvu. Metoda je isto tako primenjiva na sveže sireve, kao što su „cottage” i „kvark“, kao i na sveže sireve sa dodatkom voća, sirupa, muslija itd. za koje metoda po Schmid-Bondzynski-Ratzlaff-u nije pogodna zbog većeg sadržaja ugljenih hidrata i/ili izuzetno velike nehomogenosti.

Апстракт на енглеском језику

ISO 8262-3|IDF 124-3:2005 specifies the reference method for the determination of the fat content of milk-based and of liquid, concentrated or dried milk products to which the Röse-Gottllieb method is not applicable; i.e. those containing distinct quantities of free fatty acids or those which are not completely soluble in ammonia owing to the presence of lumps or non-milk ingredients, such as custards, porridges or certain milk-based products for bakery purposes. The method is also applicable to fresh cheese types, such as cottage cheese and quarg, as well as to fresh cheeses with added fruit, syrup, muesli, etc. for which the Schmid-Bondzynski-Ratzlaff method is not suitable owing to the higher carbohydrate contents and/or extreme inhomogeneity.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

prehrambeni proizvodi, ispitivanje hrane, određivanje sadržaja masti, sir, tečnosti, mleko u prahu, hemijska analiza i ispitivanje, gravimetrijska analiza, uslovi ispitivanja, metode ekstrakcije masti