Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7207

Пријавите се!
 

SRPS ISO 14156:2015

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 20
Датум: 28.07.2015.
Службени гласник:
Број решења: 2310/50-51-02/2015
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 14156:2001/Amd 1:2007   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 14156:2001   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 172:2001  
Цена: 2398 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko i proizvodi od mleka — Metode ekstrakcije masti i jedinjenja rastvorljivih u mastima

Наслов на енглеском језику

Milk and milk products -- Extraction methods for lipids and liposoluble compounds

Апстракт на српском језику

Standardom ISO 14156|IDF 172:2001 utvrđuju se metode ekstrakcije ili izdvajanja reprezentativnog dela masti koji sadrži masti i jedinjenja rastvorljiva u mastima, iz mleka i proizvoda od mleka. Metoda je primenjiva za prethodnu obradu uzoraka za metode opisane u ISO 12078|IDF 159, ISO 15884|IDF 182, ISO 15885|IDF 184 i ISO 18252|IDF 200. Treba napomenuti da slobodne masne kiseline nisu deo ekstrahovanih masti, onako kako je to opisano u metodama za određivanje masti u mleku, kondenzovanom mleku, proizvodima od mleka u prahu, pavlaci i fermentisanom mleku.

Апстракт на енглеском језику

ISO 14156|IDF 172:2001 specifies methods for the extraction or separation of a representative part of the fat, containing lipids and liposoluble compounds, from milk and milk products. The method is applicable to pretreatment of samples for the methods described in ISO 12078|IDF 159, ISO 15884|IDF 182, ISO 15885|IDF 184 and ISO 18252|IDF 200. It should be noted that free fatty acids are not part of extracted fat as described in methods for the fat determination in milk, condensed milk, dried milk products, cream and fermented milk.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

mlečni proizvodi, definicije, ekstrakcija, ekstrakcione metode analize, metode ekstrakcije masti, masti, lipidi, mleko