Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7134

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 8968-1:2016

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 27
Датум: 21.06.2016.
Службени гласник:
Број решења: 1474/49-51-02/2016
Издање: 3 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 8968-1:2014   CEN/TC 302
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 8968-1:2014   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 20-1:2014  
Цена: 3366 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko i proizvodi od mleka – Određivanje sadržaja azota – Deo 1: Metoda po Kjeldalu i izračunavanje sirovih proteina

Наслов на енглеском језику

Milk and milk products - Determination of nitrogen content - Part 1: Kjeldahl principle and crude protein calculation (ISO 8968-1:2014)

Апстракт на српском језику

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda za određivanje sadržaja azota i izračunavanje sirovih proteina u mleku i proizvodima od mleka primenom principa po Kjeldalu, pomoću tradicionalne metode razaranja i metode razaranja u bloku. Metode su primenjive za: – tečno kravlje mleko (punomasno, delimično obrano i obrano) i tečno punomasno kozje i ovčije mleko; – tvrdi, polutvrdi i topljeni sir; – mleko u prahu i proizvode od mleka u prahu (uključujući početne formule za odojčad, koncentrat mlečnih proteina, koncentrat proteina surutke, kazein i kazeinate). Metode nisu primenjive za uzorke koji sadrže amonijum-kazeinat. NAPOMENA Ako je u proizvodima utvrđenim u ovom međunarodnom standardu prisutan azot iz izvora koji nisu mlečne prirode, onda će dobijeni rezultati za sirove proteine biti netačni.

Апстракт на енглеском језику

ISO 8968-1|IDF 20-1:2014 specifies a method for the determination of the nitrogen content and crude protein calculation of milk and milk products by the Kjeldahl principle, using traditional and block digestion methods. The methods are applicable to: liquid cow''s (whole, partially skimmed or skimmed milk), goat''s and sheep''s whole milk; hard, semi-hard and processed cheese; dried milk and dried milk products (including milk-based infant formulae, milk protein concentrate, whey protein concentrate, casein and caseinate). The methods are not applicable to samples containing ammonium caseinate.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

mleko, mlečni proizvodi, azot, određivanje sadržaja, hemijska analiza i ispitivanje, ispitivanje hrane, tečnosti, metoda po Kjeldalu


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
21.06.2016 . 
29 стр.
2792 RSD 
PDF
Mleko i proizvodi od mleka — Određivanje sadržaja azota — Deo 1: Metoda po Kjeldalu i izračunavanje sirovih proteina