Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7209

Пријавите се!
 

SRPS ISO 27205:2014

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 20
Датум: 24.03.2014.
Службени гласник: 37/14
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима

ISO 27205:2010   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 149:2010  
Цена: 2398 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Fermentisani proizvodi od mleka — Bakterijske starter kulture — Standard identiteta

Наслов на енглеском језику

Fermented milk products -- Bacterial starter cultures -- Standard of identity

Апстракт на српском језику

Standardom ISO 27205|IDF 149:2010 utvrđuju se karakteristike industrijskih bakterijskih starter kultura koje su u principu bakterije mlečnog vrenja (LAB), ali koje takođe uključuju bifido¬bakterije i propionske bakterije za upotrebu prilikom proizvodnje fermentisanih mlečnih napitaka, kao što su jogurt, kisela pavlaka, maslac od kisele pavlake i sir. Standard se ne primenjuje na bak¬terijske kulture koje su kao sastojak hrani dodate samo zbog svojih probiotskih svojstava.

Апстракт на енглеском језику

ISO 27205|IDF 149:2010 specifies characteristics of industrial bacterial starter cultures, which are principally lactic acid bacteria (LAB), but which also include bifidobacteria and propionibacteria used for the manufacture of fermented milk products such as yoghurt, sour cream, cultured butter and cheese. ISO 27205|IDF 149:2010 does not apply to bacterial cultures which are added as an ingredient to foods only because of their probiotic properties.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

poljoprivredni proizvodi, bakterije, bakterijske kulture, maslac, sir, mlečni proizvodi, definicije, fermentacija, prehrambeni proizvodi, identitet, mlečna kiselina, bakterije mlečnog vrenja, mleko