Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7404

Пријавите се!
 

SRPS ISO 3387:2014

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 18
Датум: 30.04.2014.
Службени гласник: 49/14
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 3387:2012   ISO/TC 45/SC 2
Цена: 2225 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Guma — Određivanje pojave kristalizacije merenjem tvrdoće

Наслов на енглеском језику

Rubber -- Determination of crystallization effects by hardness measurements

Апстракт на српском језику

Ovim medjunarodnim standardom utvrdjuju se ispitivanja bazirana na merenju tvrdoće za odredjivanje progresivnog očvršćavanja gume vremenom, kao posledica kristalizacije. Primena ovog standarda ograničena je na inicijalnu tvrdoću od 10 IRHD do 85 IRHD pri ispitnoj temperaturi. Metoda je primenljiva na sirovi, nevulkanizovani kaučuk (kaučuk u smesi) i gumu dobijenu vulkanizacijom. Uglavnom je od interesa za gumu sa označenom tendencijom za kristalizaciju na temperaturama koje su odlika hladnih klima, kao što su hloropren i prirodni kaučuk.

Апстракт на енглеском језику

This International Standard specifies a test based on hardness measurements for determining the progressive stiffening of rubber with time, caused by crystallization. It is limited to materials having an initial hardness at a test temperature of from 10 IRHD to 85 IRHD. The method is applicable to raw, unvulcanized (compounded) and vulcanized rubber. It is mainly of interest for rubber with a marked crystallization tendency at temperatures experienced in cold climates, such as chloroprene and natural rubber.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS ISO 3387:2014 zamenjuje SRPS G.S2.144:1990 - 30.04.2014


Дескриптори

guma, guma dobijena vulkanizacijom, fizičko ispitivanje, kristalizacija, očvršćavanje, merenje tvrdoće, ispitivanje tvrdoće, oprema za ispitivanje, temperatura, uslovi za ispitivanje, trajanje ispitivanja, niske temperature