Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7216

Пријавите се!
 

SRPS ISO 12082:2013

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 10
Датум: 27.08.2013.
Службени гласник: 79/13
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима

ISO 12082:2006   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 52:2006  
Цена: 1583 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Topljeni sir i proizvodi od topljenog sira — Izračunavanje sadržaja dodatih sredstava za emulgovanje na bazi citrata i regulatora kiselosti/pH-vrednosti izraženih kao limunska kiselina

Наслов на енглеском језику

Processed cheese and processed cheese products -- Calculation of the content of added citrate emulsifying agents and acidifiers/pH-controlling agents, expressed as citric acid

Апстракт на српском језику

Standardom ISO 12082|IDF 52:2006 utvrđuje se metoda za izračunavanje približnog sadržaja dodatih sredstava za emulgovanje na bazi citrata i regulatora kiselosti/pH-vrednosti, izraženih kao limunska kiselina, u topljenom siru i proizvodima od topljenog sira. Metoda se primenjuje za one topljene sireve i proizvode od topljenih sireva koji ne sadrže druge osnovne sastojke sa značajnim sadržajem limunske kiseline, osim mleka u prahu i/ili surutke u prahu.

Апстракт на енглеском језику

ISO 12082|IDF 52:2006 specifies a method for the calculation of the approximate content of added citrate emulsifying agents and acidifiers/pH-controlling agents, expressed as citric acid, in processed cheese and processed cheese products. The method is applicable to those processed cheeses and processed cheese products that contain no major ingredients with an appreciable content of citric acid, other than milk powder and/or whey powder.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

poljoprivredni proizvodi, hemijska analiza i ispitivanje, sadržaj citrata, limunska kiselina, mlečni proizvodi, definicije, određivanje sadržaja, sredstva za emulgovanje, kontrolisanje hrane, prehrambeni proizvodi, metoda izračunavanja, regulisanje pH, topljeni sir