Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7216

Пријавите се!
 

SRPS ISO 8156:2014

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 20
Датум: 23.06.2014.
Службени гласник: 67/14
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима

ISO 8156:2005   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 129:2005  
Цена: 2398 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko u prahu i proizvodi od mleka u prahu — Određivanje indeksa nerastvorljivosti

Наслов на енглеском језику

Dried milk and dried milk products -- Determination of insolubility index

Апстракт на српском језику

Standardom ISO 8156|IDF 129:2005 utvrđuje se metoda za određivanje indeksa nerastvorljivosti kao sredstva za proveru rastvorljivosti punomasnog, delimično obranog i obranog mleka u prahu, bilo da je ono instat ili nije instant. Metoda se primenjuje za surutku u prahu, sušenu mlaćenicu i hranu za bebe u prahu na bazi mleka, kao i na sve nabrojane sušene proizvode u kojima je mlečna mast zamenjena drugom mašću ili koji su dobijeni sušenjem na valjcima umesto sušenja raspršivanjem.

Апстракт на енглеском језику

ISO 8156|IDF 129:2005 specifies a method of determining the insolubility index, as a means of assessing the solubility, of dried whole milk, dried partly skimmed milk and dried skimmed milk, whether non-instant or instant. The method is also applicable to dried whey, dried buttermilk and dried milk-based baby food, as well as to any of the dried products listed in which milk fat has been replaced by another fat, or which has been roller-dried instead of spray-dried.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис



Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

poljoprivredni prpoizvodi, mlečni proizvodi, određivanje, mleko u prahu, nerastvorljivo, mleko, ispitivanje, sastojci