Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7209

Пријавите се!
 

SRPS ISO 3433:2013

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 14
Датум: 27.08.2013.
Службени гласник: 79/13
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима

ISO 3433:2008   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 222:2008  
Цена: 1926 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Sir — Određivanje sadržaja masti — Metoda po Van Guliku

Наслов на енглеском језику

Cheese -- Determination of fat content -- Van Gulik method

Апстракт на српском језику

Standardom ISO 3433│IDF 222:2008 utvrđuje se metoda po Van Guliku za određivanje sadržaja masti, kao masenog udela, u siru. Metoda se može primeniti za sve vrste sireva. Međutim, mogu se dobiti rezultati koji nisu u potpunosti zadovoljavajući onda kada se metoda primenjuje za sireve sa plesnima u unutrašnjosti (sirevi sa plavozelenim plesnima).

Апстракт на енглеском језику

ISO 3433│IDF 222:2008 specifies the Van Gulik method for the determination of the fat content, as a mass fraction, of cheese. This method is applicable to all types of cheese. However, it may not give completely satisfactory results when applied to cheeses with an internal mould (blue-veined cheeses).

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

sir, hemijska analiza i ispitivanje, mlečni proizvodi, definicije, određivanje sadržaja, sadržaj masti, metode ekstrakcije masti, masti, kontrolisanje hrane, prehrambeni proizvodi, Van Gulik