Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7411

Пријавите се!
 

SRPS CEN/TS 15730:2013

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 39
Датум: 29.11.2013.
Службени гласник: 106/13
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
CEN/TS 15730:2008   CEN/TC 151
Цена: 3422 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za zemljane radove — Uputstva za ocenu izloženosti vibracijama celokupnog tela rukovaoca koji se nalazi na mašini — Upotreba usklađenih podataka koje su izmerile međunarodne institucije, organizacije i proizvođači

Наслов на енглеском језику

Earth-moving machinery - Guidelines for assessment of exposure to whole-body vibration of ride-on machines - Use of harmonized data measured by international institutes, organizations and manufacturers (ISO/TR 25398:2006)

Апстракт на српском језику

ISO/TR 25398:2006 daje smernice za one koji su kao poslodavci, nacionalne organi i proizvođači mašina za zemljane radove u obavezi da utvrde, procene i dokumentuju izloženosti vibracija tela od mašina sa upravljanjem od strane rukovaoca koji se nalazi na njoj kao što je definisano u ISO 6165. Takođe se daju smernice za smanjenje nivoa vibracija na mašinama i za utvrđivanje smanjenja vibracija od mašine poboljšane da smanji nivo vibracija. Namera je da se pomogne u utvrđivanju dokumentacije za specifične mašine za zemljane radove koje rade pod specifičnim uslovima.

Апстракт на енглеском језику

ISO/TR 25398:2006 provides guidelines for those such as employers, national authorities and manufacturers of earth-moving machinery who are required to determine, assess and document the daily whole body vibration exposure for ride-on machines as defined in ISO 6165. It also provides guidelines for reducing vibration levels on machines and for determining the vibration reduction from machine improvements to reduce vibration levels. It is intended to assist in establishing documentation for specific earth-moving machinery under typical operating conditions.

Комисија за стандарде


ICSДирективе

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

građevinske mašine, građevinarstvo, građevinskih mašine, definicije, oprema za zemljane radove , mašinstvo, mašine za izradu puteva, transport, vrste mašina, vibracija