Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7313

Пријавите се!
 

SRPS EN 15774:2011

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 73
Датум: 28.06.2011.
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 15774:2010   CEN/TC 153
Цена: 4578 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za proizvodnju sveže i punjene testenine (taljatele, kaneloni, ravioli, tortelini, orekjete i njoke) - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Machines for processing fresh and filled pasta (tagliatelle, cannelloni, ravioli, tortellini, orecchiette and gnocchi) - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovaj standard se primenjuje na mašine za proizvodnju sveže i punjene testenine, mešanjem, gnječenjem, obrazovanjem listova testa, oblikovanjem i pasterizovanjem testenine. On se primenjuje na nepokretne i pokretne mašine (za koje nije predviđeno da se premeštaju u toku rada), sa nazivnim kapacitetom od najmanje 25 kg/h. U standardu su obrađene sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaji kada se mašine koje su obuhvaćene predmetom i područjem primene ovog standarda koriste kao što je predviđeno i pod uslovima pogrešne upotrebe koje proizvođač mogže predvideti.

Апстракт на енглеском језику

This European Standard applies to machines for the processing of fresh and filled pasta, by mixing, kneading, dough sheet forming, pasta forming and pasteurizing, as described in Clause 3. It applies to stationary and movable machines (not intended to be moved during operation), with a nominal capacity of not less than 25 kg/h. This European Standard deals with all significant hazards, hazardous situations, and events when the machines falling within the scope of this standard are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Clause 4). It deals with the hazards during the following phases of themachines'' lifetime: transport, assembly and installation, commissioning, setting and adjusting, operation, cleaning, fault finding, maintenance, de-commissioning, dismantling, disabling and scrapping. This European Standard applies to the following groups of machines: - discontinuous manually loaded kneading machines with or without lifting and tilting devices; - continuous kneading machine - combination of dough kneading and dough sheet forming machine; - forming machine processing one single dough sheet; - forming machine processing two dough sheets; - dough sheet forming machine; - sizing roller machine; - dough transport shuttle machine; - steam pasteurizer machine; - cooler machine; - dough sheet cutting machine; - gnocchi machine; - typical shapes pasta machine. This European Standard is not applicable to the following machines: - household machines; - auxiliary equipment (not changing the characteristics of product): conveying systems not part of the machinery, weighting and bagging equipment, lifting and tilting machinery (dealt with in EN 13288). This European Standard is not applicable to pasta processing machines, which are manufactured before the date of its publication as EN.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

definicije, projektovanje, ergonomija, punjeno, prehrambeni proizvodi, mašine za hranu, sveže, sveža hrana, opasnosti, higijena, uputstvo za upotrebu, mašine, bezbednost na radu, testenina, mere zaštite, bezbednost, mere bezbednosti, bezbednosni zahtevi, specifikacija (odobrenje), ispitivanje