Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7304

Пријавите се!
 

SRPS EN 594:2012

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 17
Датум: 21.06.2012.
Службени гласник: 61/12
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 594:2011   CEN/TC 124
Цена: 2225 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Drvene konstrukcije - Metode ispitivanja - Čvrstoća pri smicanju i krutost u ravni drvenih okvirnih zidnih panela

Наслов на енглеском језику

Timber structures - Test methods - Racking strength and stiffness of timber frame wall panels

Апстракт на српском језику

Ovaj evropski standard utvrđuje metodu koja se koristi za određivanje čvrstoće pri smicanju i krutosti u ravni drvenih okvirnih zidnih panela. Metoda ispitivanja je prvenstveno namenjena za panele opisane u standardu, da bi se obezbedile uporedne vrednosti performansi za materijale koji se koriste u proizvodnji zidnih panela, kao i podaci za proračun i dimenzionisanje. Princip metode ispitivanja je pogodan i za druge veličine i oblike panela, za druge metode ankerisanja, kao i za delimično obložene panele i za kombinacije panela. NAPOMENA: Metod je podroban za opštu situaciju u kojoj klijent koji zahteva testiranje poznaje materijale koji će se koristiti u konstrukciji, a koji mogu da obuhvate niz različitih panela i zidova, te zbog toga želi da ispita standardnu konfiguraciju panela. Tamo gde su neki detalji specifični ali stalni, oni mogu biti uključeni u ispitivanje, ali bilo kakve dopune ili izmene standardne konfiguracije prikazuju se u izveštaju ispitivanja i, kasnije, mogu dovesti do ograničenja u korišćenju podataka ispitivanja.

Апстракт на енглеском језику

This European Standard specifies the test method to be used in determining the racking strength and stiffness of timber frame wall panels. The test method is intended primarily for panels as described, to provide: - comparative performance values for the materials used in the manufacture of the panels, and - data information for use in structural design. The principle of the test method is suited to other sizes and shapes of panels and to other methods of hold down as well as panels which are partially sheathed and to combinations of panels. NOTE The method is detailed for a general situation where the client for the test knows the materials to be used in the construction, which may cover a range of different panels and walls and therefore wishes to test a standard configuration of panel. Where specific details are fixed they may be incorporated into the test but any additions or changes to the standard configuration are indicated in the test report and, later, can lead to limitations on the use of the test data.

Комисија за стандарде


ICSДирективе

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

konstrukcijsko drvo, konstrukcijski sistemi, zidovi, paneli, okvirne konstrukcije, nosivost na smicanje, krutost, ispitivanje performansi, ispitni uzorci, uslovi ispitivanja, oprema za ispitivanje