Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7347

Пријавите се!
 

SRPS EN 13390:2011

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 47
Датум: 28.06.2011.
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 13390:2002+A1:2009   CEN/TC 153
Цена: 3807 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za pite i kolače - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Pie and tart machines - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom utvrđuju se projektni zahtevi za bezbednost i higijenu za proizvodnju mašina koje se koriste za izradu pita, kolača, testa, proizvoda sa korom i drugih sličnih proizvoda kod kojih se omotači od testa oblikuju zatvaranjem pod pritiskom jedne ili više glava za oblikovanje. Standard se primenjuje na sledeće tri osnovne vrste mašina: mašine gde ruke izvršioca ulaze u zonu opasnosti 1 u svakom ciklusu, mašine koje su napunjene van zone opasnosti 1 i automatske mašine. Ovim standardom obuhvaćene su sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaji relevantni za mašine za pite i kolače kada se one koriste na predviđeni način i pod uslovima pogrešne upotrebe koje proizvođač može predvideti.

Апстракт на енглеском језику

This standard specifies safety and hygienic design requirements for the manufacture of machines used for the production of pies, tarts, pasties, en croute products and other similar items where the pastry cases are formed by the closing under pressure of one or more forming heads. The standard applies to the following three basic types of machine: - machines where operators hands enter hazard zone 1 (see 4.1) at each cycle; - machines which are loaded outside hazard zone 1; - automatic machines. Figure 1, 2 and 3 illustrate examples of these. Automatic loading devices are not covered by this standard. This standard applies to electrically, pneumatically and hydraulically powered machines. Manually operated machines are excluded from the scope of this standard. Clause 4 lists the significant hazards identified on these machines on the basis of a risk assessment carried out following the principles in EN 1050:1996. The safety and hygiene requirements take into account the hazards arising from use (including setting, process changeover, operation), cleaning and maintenance. Hazards arising from foreseeable misuse (3.12, EN 292-1:1991) are also included. Flour dust is not a significant hazard at pie and tart machines. A noise test code is included in annex B to assist manufacturers to measure noise level for the purpose of the noise emission declaration. This document in not applicable to pie and tart machines which are manufactured before the date of publication of this document by CEN.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 13390:2017 zamenjuje SRPS EN 13390:2011 - 27.07.2017
SRPS EN 13390:2011 zamenjuje SRPS EN 13390:2008 - 28.06.2011


Дескриптори

pekarski proizvodi, opasnost, definicije, projakat, ergonomija, prehrambeni proizvodi, mašine za hranu, higijena, uputstva za upotrebu, mašine, merenje buke, mašine za pite i kolače, mere zaštite, bezbednost, bezbedonosne mere, zahtevi za bezbenost, specifikacija (odobrenje), ispitivanje, informacije za korisnika


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Srpski
Повучен 
28.06.2011 . 
44 стр.
4322 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za pite i kolače - Bezbednosni i higijenski zahtevi