Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7314

Пријавите се!
 

SRPS EN 453:2011

Статус: Повучен
Језик: Engleski
Бр. страна: 45
Датум: 28.06.2011.
Датум повлачења: 31.08.2015 .
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 453:2000+A1:2009   CEN/TC 153
Цена: 3593 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Mešalice za testo - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Dough mixers - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom se utvrđuju higijenski zahtevi za projektovanje i izradu mešalica za testo sa rotacionim posudama, sa zapreminom koja je veća ili jednaka 5 L i manja od 500 L. Ove mešalice za testo se koriste za obradu sastojaka, kao što su npr. brašno, šećer, mast, so, voda i drugi sastojci u fabrikama i radionicama za proizvodnju hrane.

Апстракт на енглеском језику

This standard specifies safety and hygiene requirements for the design and manufacture of dough mixers with rotating bowls of capacity greater than or equal to 5 l ) and less than or equal to 500 l. These dough mixers are used to process various ingredients e.g. flour, sugar, fat, salt, water and other ingredients in food manufacturers and shops. These machines are sometimes used in other industries (e.g. pharmaceutical industry, chemical industry, printing), but hazards related to these uses are not considered in this standard. The following machines are excluded: - planetary mixers (EN 454); - continuously fed machines; - mixers with stationary vertical bowls; - experimental and testing machines under development by the manufacturer; - domestic appliances; - automatic loading and unloading devices. The intended use of the machine, as defined in 3.12 of EN 292-1:1991 and as given in the manufacturer’s instruction handbook, is the loading of various ingredients, processing them by means of a kneading tool, unloading and cleaning. The operation is usually carried out in cycles of variable duration. Manual operations are sometimes necessary to take samples, to scrape the bowl or add ingredients. The significant hazards covered by the standard are mechanical (crushing, shearing, trapping, impact and loss of stability), electrical, ergonomic and also those resulting from noise, inhalation of flour dust and lack of hygiene. This standard does not deal with noise reduction. It applies only to machines manufactured after the date of issue of this standard.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 453:2015 zamenjuje SRPS EN 453:2011 - 31.08.2015
SRPS EN 453:2011 zamenjuje SRPS EN 453:2009 - 28.06.2011


Дескриптори

pekare, mešalice za testo, mašine za hranu, opasnost, higijena, mašine, emisija buke, mere zaštite, bezbednost, bezbednosni zahtevi


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Srpski
Повучен 
28.06.2011 . 
41 стр.
4322 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Mešalice za testo - Bezbednosni i higijenski zahtevi