Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7353

Пријавите се!
 

SRPS EN 454:2011

Статус: Повучен
Језик: Engleski
Бр. страна: 46
Датум: 28.06.2011.
Датум повлачења: 31.08.2015 .
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 454:2000+A1:2009   CEN/TC 153
Цена: 3807 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Planetarne mešalice - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Planetary mixers - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom se utvrđuju bezbednosni i higijenski zahtevi za projektovanje i izradu planetarnih mešalica sa nepokretnom posudom sa zapreminom koja je veća ili jednaka 5 L i manja od 500 L koje se koriste za obradu različitih sastojaka, kao što su npr. kakao, brašno, šećer, ulja i masti, jaja i drugi sastojci u fabrikama i radionicama za proizvodnju hrane.

Апстракт на енглеском језику

This standard specifies safety and hygiene requirements for the design and manufacture of fixed bowl planetary mixers of capacity greater than or equal to 5 l ) and less than 500 l used to process various ingredients e.g. cocoa, flour, sugar, oils and fat, minced meat, eggs, and other ingredients, in the food industry and shops. These machines are sometimes used in other industries (e.g. pharmaceutical industry, chemical industry, printing, etc.), but hazards related to these uses are not considered in this standard. The following machines are excluded: - accessory planetary mixers; - continuously fed machines; - dough mixers ); - experimental and testing machines under development by the manufacturers; - domestic appliances. The intended use of the machine, as defined in 3.12 of EN 292-1:1991 and in the manufacturer''s instruction handbook, is loading various ingredients, processing them in a stationary bowl by means of appropriate beaters, unloading and cleaning. Processing is carried out in cycles of variable duration. It can be either manually or automatically-controlled, in individual cycles or on a cycle repeat basis, etc. Manual operations are sometimes necessary to add ingredients without stopping the beater. On machines fitted with a bowl lifting and lowering device or with a device for moving the bowl/head/beater vertically the working position is that when the beater is nearest to the bottom of the bowl. The significant hazards covered by this standard are mechanical (shearing, trapping, loss of stability), electrical, thermal, ergonomic and also hazards resulting from gas accumulation, noise, inhalation of dust, and lack of hygiene. This standard does not deal with noise reduction. The standard applies only to machines manufactured after the date of its issue.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 454:2015 zamenjuje SRPS EN 454:2011 - 31.08.2015
SRPS EN 454:2011 zamenjuje SRPS EN 454:2009 - 28.06.2011


Дескриптори

pekare, čišćenje, emisija, mašina za hranu, opasnosti, higijena, mašine, merenje, emisija buke, planeterne mešalice, mere zaštite, bezbednost, bezbednosni zahtevi


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Srpski
Повучен 
28.06.2011 . 
44 стр.
4322 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Planetarne mešalice - Bezbednosni i higijenski zahtevi