Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7316

Пријавите се!
 

SRPS EN 12984:2011

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 31
Датум: 28.06.2011.
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 12984:2005+A1:2010   CEN/TC 153
Цена: 3080 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Prenosive i/ili ručno vođene mašine i uređaji opremljeni mehaničkim pogonskim reznim alatima - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Portable and/or hand-guided machines and appliances with mechanically driven cutting tools - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovaj standard obuhvata prenosive i/ili ručno vođene mašine i uređaje opremljene reznim alatima na mehanički pogon. Standardom se utvrđuju zahtevi za projektovanje i proizvodnju prenosivih i/ili ručno vođenih mašina i uređaja opremljenih reznim alatima na električni, hidraulični ili pneumatski pogon.

Апстракт на енглеском језику

1.1 This European Standard covers portable and/or hand-guided machines and appliances equipped with mechanically driven cutting tools. This European Standard specifies requirements for the design and manufacture of portable and/or hand-guided machines and appliances equipped with electrically, hydraulically or pneumatically driven cutting tools (see Figures 1 to 9), hereinafter referred to as "machines". The machines covered by this European Standard are used for slaughtering animals, for cutting up animal carcasses, poultry and other foodstuff such as e.g. fish. They are mainly intended for use in slaughterhouses and rooms, which are used for cutting and preparing. These machines are used for the industry and trade. This European Standard specifies all significant hazards, hazardous situations and events relevant to the machines in the scope, when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Clause 4). This European Standard deals with the hazards which can arise during commissioning, operation, maintenance and de-commissioning of the machine. This European Standard is not applicable to portable and/or hand-guided machines and appliances equipped with electrically, hydraulically or pneumatically driven cutting tools, which are manufactured before the date of publication of this European Standard by CEN. 1.2 This European Standard covers the following machines subdivided into tool types: 1.2.1 Saws (see Figures 1 to 5) - Circular saws (see Figures 1 and 2); - straight blade reciprocating saws (see Figures 3 and 4); - band saws (see Figure 5). Figure 1 - Cutting saw Figure 2 - Leg saw, horn saw Figure 3 - Sternum saw Figure 4 - Reciprocating saw Figure 5 - Band saw for carcasses 1.2.2 Shears, pincers (see Figures 6 and 7) Figure 6 - Pincer/shear Figure 7 - Pincer for cutting the feet of pigs/shear 1.2.3 Knives (see Figures 8 and 9) - Ring-blade circu

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 12984:2011 zamenjuje SRPS EN 12984:2008 - 28.06.2011


Дескриптори

čišćenje, sečenje, mašine za sečenje, definicije, ergonomija, prehrambeni proizvodi, sekači hrane, hrana, mašina za hranu, opasnosti, higijena, kuhinjski pribor, mašine, obeležavanje, prerada mesa, uputstva za rad, prenosiv, bezbednost, mere bezbednosti, zahtevi za bezbednost, klanje, specifikacija (odobrenje), ispitivanje, informacije za korisnika


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
28.06.2011 . 
31 стр.
3080 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Prenosive i/ili ručno vođene mašine i uređaji opremljeni mehaničkim pogonskim reznim alatima - Bezbednosni i higijenski zahtevi