Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7313

Пријавите се!
 

SRPS EN 12853:2011

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 34
Датум: 28.06.2011.
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 12853:2001+A1:2010/AC:2010   CEN/TC 153
Ovaj standard je identičan sa:
EN 12853:2001+A1:2010   CEN/TC 153
Цена: 3253 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Ručni mešači (blenderi) i mašine za stvaranje pene - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Hand-held blenders and whisks - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom utvrđuju se bezbednosni i higijenski zahtevi za projektovanje i proizvodnju ručnih mešača i mašina za stvaranje pene koje su namenjene komercijalnom i institucionalnom ugostiteljstvu i prodavnicama hrane. Termin ručni mešači (blenderi) koristi se za opremu koju pokriva ovaj standard. Mašine obuhvaćene ovim standardom jesu aparati koji se drže u ruci i čiji je alat namenjen za obradu hrane u posudi. Alati su projektovani za drobljenje, mešanje, gnječenje, emulgovanje hrane. Uređaji su projektovani za preradu do 100 L hrane u jednoj operaciji.

Апстракт на енглеском језику

1.1 This European Standard specifies the safety and hygiene requirements for the design and manufacture of hand-held blenders and whisks used in the commercial and institutional catering, and in food shops. The term "hand-held blenders" is used to refer to the equipment covered by this standard. The machines covered by this standard are hand-held appliances whose tool is intended to process a foodstuff in a container. Tools are designed to crush, mix, mash, emulsify, etc. foodstuffs such as vegetables into soups, mashes, purees, sauces, mayonnaise, cream, dairy products and more generally to process all solid, liquid, pasty or powdery foodstuffs to obtain a homogeneous fluid. These appliances are designed to process up to 100 l of food in one operation. This standard applies to the following machines, according to their weight and to the operating modes required by their intended use: - manually operated machines, using one or both hands, actuated throughout the whole operation (see figure 1); - machines operating resting on the bottom of the container (see figure 2); - machines fixed to or placed on a special support which can be fitted to the container (see figure 3). The support acts as a substitute for the operator for operations that take a long time or for food processing which may present risks of burns (steam or splashes). Figure 1 - Manually operated machine Figure 2 - Free-standing machine Figure 3 - Fixed machine 1.2 This standard does not apply to: - domestic machines; - vertical crushers, sieves mounted on trolleys and beam mixers (beam mixers are covered by EN 12854:2003). 1.3 This European Standard specifies all significant hazards, hazardous situations and events relevant to hand-held blenders and whisks, when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Clause 4). This European Standard deals wi

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 12853:2011 zamenjuje SRPS EN 12853:2008 - 28.06.2011


Дескриптори

оprema za ugostiteljstvo, čišćenje, posude, definicija, definicije, izdvojen, ergonomija, prehrambena industrija, mikseri za hranu, prehrambeni proizvodi, mašina za hranu, gastronomija, ručno rukovanje, opasnosti, higijena, uputstvo za upotrebu, kuhinjski pribor, mašine, meso, merenja buke, uputstva za rad, zaštita od strujnog udara, bezbednost


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
28.06.2011 . 
32 стр.
3080 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Ručni mešači (blenderi) i mašine za stvaranje pene - Bezbednosni i higijenski zahtevi