Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7317

Пријавите се!
 

SRPS EN 13870:2011

Статус: Повучен
Језик: Engleski
Бр. страна: 42
Датум: 28.06.2011.
Датум повлачења: 30.08.2016 .
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 13870:2005+A1:2010   CEN/TC 153
Цена: 3593 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za sečenje na komade - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Chop cutting machines - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovaj standard se odnosi na mašine za sečenje i pomoćni pribor. Ovim dokumentom se utvrđuju zahtevi za projektovanje i proizvodnju mašina za sečenje na komade. Ove mašine se koriste za kontinuirano sečenje svežeg, sušenog ili smrznutog mesa sa ili bez kostiju ili sličnih proizvoda odvajanjem pomoću sečiva. Ovim dokumentom su obuhvaćene sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaji relevantni za mašine kada se one koriste na predviđeni način i pod uslovima pogrešne primene koju je proizvođač mogao predvideti.

Апстракт на енглеском језику

This document covers chop cutting machines and accessories. The extent, to which hazards are covered, is indicated in this document. 1.1 This document specifies requirements for design and manufacture of chop cutting machines. The machines covered by this document are used for continuous portioning of fresh, smoked or frozen meat with and without bones or of similar products by separation by means of a blade. This document deals with all significant hazards, hazardous situations and events relevant to machines, appliances and machinery, when they are used !as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Clause 4)". This document deals with the hazards which can arise during commissioning, operation, maintenance and de-commissioning of the machine. The document is not dealing with the specific hazards of loading devices. This document is not applicable to chop cutting machines which are manufactured before the date of publication of this document by CEN. 1.2 This document covers the following types of machines: - chop cutting machines with a discharge chute (Figure 1); - chop cutting machines with a discharge trough (Figure 2). Machine construction Chop cutting machines are constructed of a machine frame, a feed trough with an automatic forward feed device, a blade housing, a blade, a removal unit, associated drives, electrical, hydraulic and pneumatic components, depending on machine type. Chop cutting machines in the scope of this document may be equipped with: - a feed conveyor belt in longitudinal- and lateral axis; - a removal conveyor belt; - a transfer trolley for the blade. 1.4 Intended use The intended use (as defined in EN 12100-1:2003, 3.22) of chop cutting machines as dealt with in this document is described in 1.1. The material to be cut is fed either manually or by means of a loading device into the feed trough. The material to be cut is fed to the blade by means of the automatic

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 13870:2016 zamenjuje SRPS EN 13870:2011 - 30.08.2016
SRPS EN 13870:2011 zamenjuje SRPS EN 13870:2008 - 28.06.2011


Дескриптори

pomoćni pribor, zaštita od nesreće, oprema za ugostiteljstvo, pogodnost za čišćenje, sečenje, mašine za sečenje, termini i definicije, prehrambeni proizvodi, mašina za hranu, opasnosti, higijena, meso, prerada mesa, merenje buke, bezbednost na radu, bezbednost, uputstvo za rad, bezbednost, zahtevi za bezbednost, obuka, masine za rezanje


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
28.06.2011 . 
42 стр.
3593 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za sečenje na komade - Bezbednosni i higijenski zahtevi