Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7346

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 1211:2011

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 25
Датум: 28.06.2011.
Службени гласник:
Број решења:
Издање: 2 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 1211:2010   CEN/TC 302

ISO 1211:2010   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 3316 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko — Određivanje sadržaja masti — Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)

Наслов на енглеском језику

Milk - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method) (ISO 1211:2010)

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje sadržaja masti u mleku dobrog fizičko-hemijskog kvaliteta. Metoda se primenjuje na sirovo kravlje mleko, sirovo ovčije mleko, sirovo kozije mleko, mleko sa smanjenim sadržajem masti, obrano mleko, hemijski konzervisano mleko i proizvode od mleka. Ne primenjuje se onda kada je potrebna veća tačnost za obrano mleko, npr. da se ustanovi operativna efikasnost separatora pavlake.

Апстракт на енглеском језику

ISO 1211|IDF 1:2010 specifies the reference method for the determination of the fat content of milk of good physicochemical quality. The method is applicable to raw cow milk, raw sheep milk, raw goat milk, reduced fat milk, skimmed milk, chemically preserved milk, and processed liquid milk. It is not applicable when greater accuracy is required for skimmed milk, e.g. to establish the operating efficiency of cream separators.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

poljoprivredni proizvodi, prehrambeni proizvodi, hemijska analiza i ispitivanje, mleko, određivanje sadržaja, masti, gravimetrijska analiza, referentne metode


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Srpski
Повучен 
28.06.2011 . 
20 стр.
2867 RSD 
PDF
Mleko - Određivanje sadržaja masti - Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)