Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7313

Пријавите се!
 

SRPS EN 14655:2011

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 41
Датум: 28.06.2011.
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 14655:2005+A1:2010   CEN/TC 153
Цена: 3593 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Rezači "francuskog" hleba (bageta) - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Baguette slicers - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom se utvrđuju bezbednosni i higijenski zahtevi za projektovanje i proizvodnju rezača "francuskog" hleba (bageta) koji se koriste u ugostiteljstvu, uzimajući u obzir postavljanje, čišćenje, rad i održavanje. Ove mašine su namenjene za sečenje bageta ili sličnih vrsta hleba u obliku dugačkih štapova na kriške. Ove mašine se postavljaju na sto, poseban nosač ili integralno postolje. Ovaj standard obuhvata sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaje u vezi sa ovim mašinama kada se one koriste. Standardom su obuhvaćeni zahtevi za bezbednu upotrebu mašina, uključujući: punjenje, sečenje, pražnjenje, čišćenje, uklanjanje mrvica i održavanje.

Апстракт на енглеском језику

This European Standard specifies safety and hygiene requirements for the design and manufacture of baguette slicers used in catering by adults, taking account of installation, cleaning, operating, maintenance and decommissioning. The intended use of these machines is to cut baguette and similar types of long bread sticks, into slices. This European Standard covers requirements for the safe operation of the machine including: loading, cutting, unloading, cleaning, crumb removal and maintenance. These machines have a crescent blade fixed to a shaft, with a rotating movement and vertical manual loading. These machines are intended to be installed on a table, a specific support or an integral stand. The following machines are excluded from the scope of this European Standard: - frame cutter machines with multiple blades ); - machines with rotary crescent (sickle) or circular blade fixed to a shaft with oscillating movement and horizontal manual loading1); - experimental and testing machines under development by the manufacturer; - domestic appliances. This European Standard deals with all significant hazards, hazardous situations and events relevant to baguette slicers, when they are used as intended and under the conditions foreseen by the manufacturer (see Clause 4). Noise is not considered to be a significant hazard. A noise test code is given in Annex A. This European Standard does not deal with noise reduction. This European Standard is not applicable to baguette slicers which are manufactured before the date of publication of this European Standard by CEN.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 14655:2011 zamenjuje SRPS EN 14655:2008 - 28.06.2011


Дескриптори

baget, pekarski proizvodi, čišćenje, termini i definicije, projektovanje, bezbednost opreme, prehrambeni proizvodi, hrana, mašina za hranu, opasnosti, higijena, mašine, održavanje, merenja buke, bezbednost na radu, mere zaštite, bezbednost, zahtevi za bezbednost, specifikacija (odobrenje), ispitivanje, informacije za korisnike


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
28.06.2011 . 
40 стр.
3422 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Rezači "francuskog" hleba (bageta) - Bezbednosni i higijenski zahtevi