Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7320

Пријавите се!
 

SRPS EN 1674:2011

Статус: Повучен
Језик: Engleski
Бр. страна: 42
Датум: 28.06.2011.
Датум повлачења: 30.08.2016 .
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 1674:2000+A1:2009   CEN/TC 153
Цена: 3593 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za deljenje testa i peciva - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Dough and pastry brakes - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom se utvrđuju bezbedonosni i higijenski zahtevi za projektovanje i proizvodnju mašina za deljenje testa i peciva koje se koriste u prehrambenoj industriji i radionicama (proizvodnja hleba, proizvodnja peciva, proizvodnja slatkiša, pekare, konditorska industrija) za smanjivanje debljine čvrste mase testa ili peciva valjanjem.

Апстракт на енглеском језику

This standard specifies safety and hygiene requirements for the design and manufacture of dough and pastry brakes used in the food industry and shops (bread-making, pastry-making, sweet industries, bakeries, confectioners, delicatessens, catering facilities, etc) for reducing the thickness of a solid mass of dough or pastry by rolling it out. The operation is generally carried out by passing the dough back and forth between the rollers whose distance apart is reduced progressively either by manual adjustment or automatically. The standard covers the technical safety requirements for the installation, adjustment, operation, cleaning and maintenance of these machines, as defined in 3.12 of EN 292-1:1991 and in the manufacturer''s instruction handbook. The significant hazards covered by this standard are mechanical (drawing-in, crushing, shearing, cutting, entanglement and loss of stability), electrical, ergonomic and those resulting from inhalation of flour dust and lack of hygiene. The hazards are specifically listed in 5. Noise is not considered to be a significant hazard from dough and pastry brakes. This does not mean that the manufacturer of the machine is absolved from reducing noise and making a noise declaration. Therefore a noise test code is specified in Annex B. It applies only to machines manufactured after the date of issue of the standard. The following machines are excluded: - experimental and testing machines under development by the manufacturer; - domestic appliances

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 1674:2016 zamenjuje SRPS EN 1674:2011 - 30.08.2016
SRPS EN 1674:2011 zamenjuje SRPS EN 1674:2008 - 28.06.2011


Дескриптори

anatomska konfiguracija, pekare, čišćenje, sečenje, termini i definicije, prašina, električna oprema, mašine za hranu, opasnosti, higijena, mašine, buka, testenine, bezbednost, bezbednosni zahtevi, stabilnost


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
28.06.2011 . 
48 стр.
3807 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za deljenje testa i peciva - Bezbednosni i higijenski zahtevi