Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7422

Пријавите се!
 

SRPS E.B3.025:1964

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 2
Датум: 31.12.1964.
Службени гласник: 33/64
Број решења:
Издање: 1 ED
Цена: 1133 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Petroselini radix - Koren peršuna

Наслов на енглеском језику

Petroselini radix - Parsley root

Апстракт на српском језику

Utvrđuju se tehnički uslovi kvaliteta osušenog korena peršuna (petroselinium sativum hoffm. Umbelliferae), čija su svojstva utvrđena na osnovu: spoljašnjeg izgleda, boje, mirisa, ukusa, valge i pepela, dok se razvrstavanje na dve klase: I i II vrši prema procentualnom učešću dozvoljenih primesa. Dati su uslovi u pogledu vremena berbe, merila za ocenu kvaliteta, falsifikata, pakovanja, označavanja, smeštaja i čuvanja, a način uzimanja uzoraka za proveru kvaliteta se vrši prema standardu JUS E.B3.021.

Апстракт на енглеском језику

Нема информација.

Комисија за стандарде


ICS

Нема информација.

Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Белешке

Standard preispitan i potvrđen u decembru 2012. godine.


Дескриптори

osušeno bilje;droga;koren peršuna;tehnički uslovi;pakovanje;označavanje;smeštaj;čuvanje