Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7208

Пријавите се!
 

SRPS ISO 7889:2011

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 16
Датум: 29.07.2011.
Службени гласник: 58/11
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима

ISO 7889:2003   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2524 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Jogurt — Određivanje broja karakterističnih mikroorganizama — Tehnika brojanja kolonija na 37 C

Наслов на енглеском језику

Yogurt -- Enumeration of characteristic microorganisms -- Colony-count technique at 37 degrees C

Апстракт на српском језику

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda za određivanje broja karakterističnih mikroorganizama u jogurtu pomoću tehnike brojanja kolionija na 37 C. Metoda je primenljiva za jogurte u kojima su oba karakteristična mikrorganizma (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus) prisutna i sposobna za rast.

Апстракт на енглеском језику

This International Standard specifies a method for the enumeration of characteristic microorganisms in yogurt by means of the colony-count technique at 37 °C. The method is applicable to yogurts in which both characteristic microorganisms (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus) are present and viable.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

analiza, tehnike brojanja kolonija, definicije, određivanje sadržaja, matematička izračunavanja, mikroorganizmi, proizvodi od mleka, jogurt