Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7172

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 13366-1:2010

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 31
Датум: 27.08.2010.
Службени гласник: 65/10
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 13366-1:2008/AC:2009   CEN/TC 302
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 13366-1:2008   CEN/TC 302

ISO 13366-1:2008/Cor 1:2009   ISO/TC 34/SC 5

ISO 13366-1:2008   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 148-1  
Цена: 2956 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko — Određivanje broja somatskih ćelija — Deo 1: Mikroskopska metoda (Referentna metoda)

Наслов на енглеском језику

Milk - Enumeration of somatic cells - Part 1: Microscopic method (Reference method) (ISO 13366-1:2008)

Апстракт на српском језику

Ovim delom standarda utvrđuje se mikroskopska referentna metoda za brojanje somatskih ćelija u sirovom i hemijski konzerviranom mleku. Standard se primenjuje za brojanje somatskih ćelija u sirovom kravljem mleku, ukoliko su ispunjeni navedeni preduslovi. Metoda je pogodna za pripremanje standardnih uzoraka za ispitivanje i za određivanje vrednosti referentne metode koje su potrebne za kalibraciju mehanizovanih i automatskih metoda za brojanje ćelija.

Апстракт на енглеском језику

ISO 13366-1|IDF 148-1:2008 specifies a microscopic method (reference method) for the counting of somatic cells in both raw and chemically preserved milk. ISO 13366-1|IDF 148-1:2008 is applicable for the counting of somatic cells in cows'' milk, provided that the eventually mentioned prerequisites are met. This method is suitable for preparing standard test samples and determining reference method values that are required for calibrating mechanized and automated cell-counting methods.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

poljoprivredni proizvodi, prehrambeni proizvodi, metode brojanja (mikrobiologija), mlečni proizvodi, kontrola hrane, mikrobiološka analiza, mikroskopska analiza, mleko, sirovo mleko, metode uzimanja uzoraka, somatska ćelija