Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7135

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 5764:2010

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 27
Датум: 27.08.2010.
Службени гласник: 65/10
Број решења:
Издање: 2 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 5764:2009   CEN/TC 302

ISO 5764:2009   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2792 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko — Određivanje tačke mržnjenja — Termistorsko-krioskopska metoda (Referentna metoda)

Наслов на енглеском језику

Milk - Determination of freezing point - Thermistor cryoscope method (Reference method) (ISO 5764:2009)

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje tačke mržnjenja sirovog, toplotom obrađenog punomasnog mleka, delimično obranog mleka i obranog mleka, kao i sirovog ovčijeg i kozijeg mleka pomoću termistorskog krioskopa. Tačka mržnjenja se može koristiti za procenu udela strane vode u mleku, ali izračunavanje količine strane vode nije obuhvaćeno predmetom i područjem primene ovog standarda.

Апстракт на енглеском језику

ISO 5764|IDF 108:2009 specifies a reference method for the determination of the freezing point of raw bovine milk, heat-treated whole, reduced fat and skimmed bovine milk, as well as raw ovine and caprine milk, by using a thermistor cryoscope. The freezing point can be used to estimate the proportion of extraneous water in milk. Calculation of the amount of extraneous water is subject to daily and seasonal variations, and is not within the scope of ISO 5764|IDF 108:2009. Results obtained from samples with a titratable acidity exceeding 20 ml of 0,1 mol/l sodium hydroxide solution per 10 g of non-fat solids are not representative of the original milk.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

poljoprivredni proizvodi, krioskopi, mlečni proizvodi, kontrola hrane, prehrambeni proizvodi, tačka mržnjenja, merenje, pasterizovano mleko, sirovo mleko, referentne metode, uzorci, termistori


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
27.08.2010 . 
26 стр.
2627 RSD 
PDF
Mleko - Određivanje tačke mržnjenja - Termistorsko krioskopska metoda (Referentna metoda)