Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7354

Пријавите се!
 

SRPS EN 14465:2010

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 36
Датум: 29.01.2010.
Службени гласник: 06/10
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 14465:2003/A1:2006   CEN/TC 248
Ovaj standard je identičan sa:
EN 14465:2003   CEN/TC 248
Цена: 3422 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Tekstil - Tekstilne površine za tapaciranje - Specifikacija i metode ispitivanja

Наслов на енглеском језику

Textiles - Upholstery fabrics - Specification and methods of test

Апстракт на српском језику

Ovaj standard definiše skup osobina koje se odnose na ocenjivanje tekstilnih površina za tapaciranje nameštaja koji se koristi u zatvorenom prostoru i odgovarajuće metode isptivanja kojim bi se utvrdile ove osobine. Takođe opisuje i matrični sistem izražavanja osobina materijala tekstilnih površina za tapaciranje. Ovaj stadard se primenjuje na tekstilnu površinu za tapaciranje koja se može koristiti i za kućnu i za javnu upotrebu, osim kada se koristi za sedišta vozila za drumski ili železnički saobraćaj, brodove ili avione.

Апстракт на енглеском језику

This standard specifies a set of properties relevant to the assessment of upholstery fabrics for indoor furniture and the appropriate test methods to determine these properties. It also describes a matrix system to express the material properties of an upholstery fabric. This standard applies to upholstery fabrics both in domestic and public use, except when used for the seats of road or railway vehicles, boats or aeroplanes. This standard does not apply to upholstery fabrics with a coating on the wear face.

Комисија за стандарде


ICSДирективе

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

definicije;dizajn;funkcionalna svojstva;nameštaj;kontrola;označavanje;ispitivanje materijala;minimalni zahtevi;svojstva;stambena oblast;specifikacija (odobrenje); ispitivanje;tekstil;tapacirani nameštaj;tekstilne površine za tapaciranje;habanje; ponašanje pri habanju