Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7056

Пријавите се!
 

SRPS EN 15593:2009

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 16
Датум: 29.12.2009.
Службени гласник: 4/10
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 15593:2008   CEN/TC 261
Цена: 2012 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Ambalaža - Upravljanje higijenom u proizvodnji ambalaže za prehrambene proizvode - Zahtevi

Наслов на енглеском језику

Packaging - Management of hygiene in the production of packaging for foodstuffs - Requirements

Апстракт на српском језику

Ovaj standard utvrđuje zahteve za upravljanje higijenom u proizvodnji i isporuci upakovane hrane, uključujući skladištenje i transport. Ovaj standard omogućava organizacijama da : - planiraju i izrađuju analizu opasnosti i procenu rizika koja osigurava da proizvodnja ambalažnih materijala za hranu bude usaglašena sa zahtevima za higijenu; - prikazuju usaglašenost sa ugovorenim zahtevima sa korisnikom koji se odnose na higijenu; - prikazuju efektivnost sistema - obezbede odgovarajuću evidenciju usaglašenosti sa propisima koji se

Апстракт на енглеском језику

This European Standard specifies requirements for a hygiene management system for manufacturers and suppliers of food packaging including storage and transportation. This European Standard enables an organization to: - plan, design, implement, operate, maintain and update a hazard analysis and risk assessment system that ensures the production of food packaging materials conforming with the hygiene requirements; - demonstrate conformity with agreed customers’ hygiene requirements; - demonstrate the effectiveness of the system; - help food manufacturers to provide adequate evidence to compliance with food and packaging safety regulations; - ensure that it complies with its stated hygiene policy; - demonstrate such compliance to other interested parties; - seek registration or certification of its food packaging hygiene management system by an external organization. This European Standard can be applied to all organizations wishing to implement an adequate and effective hygiene management system in the field of food packaging manufacturing including producers and suppliers of materials and services to the packaging manufacturers. It is intended that this European Standard be applied in conjunction with a quality management system such as EN ISO 9001. It may be appropriate to apply this European Standard to other articles and items coming into contact with food and to packaging of products other than food.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

ambalaža;ambalaža za hranu;ambalažni materijali;analiza opasnosti;rizik;bezbednost; sertifikacija