Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7207

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 1736:2010

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 21
Датум: 28.09.2010.
Службени гласник: 72/10
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 1736:2008   CEN/TC 302

ISO 1736:2008   ISO/TC 34/SC 5
Ovaj standard je identičan sa:
IDF 9:2008  
Цена: 3102 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko u prahu i proizvodi od mleka u prahu — Određivanje sadržaja masti — Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)

Наслов на енглеском језику

Dried milk and dried milk products - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method)(ISO 1736:2008)

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje sadržaja masti u mleku u prahu i proizvodima od mleka u prahu. Metoda se primenjuje na mleko u prahu sa sadržajem masti od 40 % (maseni udeo) ili više, punomasno mleko u prahu, delimično obrano mleko u prahu, obrano mleko u prahu, surutku u prahu, mlaćenicu u prahu i serum maslaca u prahu.

Апстракт на енглеском језику

ISO 1736|IDF 9:2008 specifies the reference method for the determination of the fat content of dried milk and dried milk products. The method is applicable to dried milk with a fat content of 40 % mass fraction or more, dried whole, dried partially skimmed, and dried skimmed milk, dried whey, dried buttermilk and dried butter serum. The method is not applicable when the powder contains hard lumps which do not dissolve in ammonia solution or free fatty acids in significant quantities.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

prehrambeni proizvodi, hemijska analiza, mleko u prahu, mlečni proizvodi u prahu, surutka u prahu, mlaćenica u prahu, određivanje sadržaja, masti, gravimetrijska analiza, referentna metoda


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Srpski
Повучен 
28.09.2010 . 
21 стр.
3102 RSD 
PDF
Mleko u prahu i mlečni proizvodi u prahu - Određivanje sadržaja masti - Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)