Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7142

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 7208:2009

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 25
Датум: 23.07.2009.
Службени гласник: 63/09
Број решења:
Издање: 2 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 7208:2008   CEN/TC 302
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 7208:2008   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2627 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Obrano mleko, surutka i mlaćenica - Određivanje sadržaja masti - Gravimetrijska metoda (referentna metoda)

Наслов на енглеском језику

Skimmed milk, whey and buttermilk - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method)(ISO 7208:2008)

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje sadržaja masti u obranom mleku, surutki i mlaćenici u tečnom stanju. Ovo je izuzetno tačna gravimetrijska metoda posebno namenjena za ustanovljavanje operativne efikasnosti separatora pavlake. Standardom se takođe utvrđuje referentna metoda za uspostavljanje korekcionih tabela za postupke sa butirometrima za obrano mleko.

Апстракт на енглеском језику

ISO 7208|IDF 22:2008 specifies the reference method for the determination of the fat content of liquid skimmed milk, whey and buttermilk. It is a particularly accurate gravimetric method especially for the purpose of establishing the operating efficiency of cream separators. ISO 7208|IDF 22:2008 also specifies the reference method for establishing correction tables for procedures with skimmed milk butyrometers.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

prehrambeni proizvodi;mleko;proizvodi od mleka;obrano mleko;surutka;mlaćenica; hemijska analiza i ispitivanje;određivanje sadržaja;masti;gravimetrijska analiza


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
23.07.2009 . 
22 стр.
2463 RSD 
PDF
Obrano mleko, surutka i mlaćenica - Određivanje sadržaja masti - Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)