Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7207

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 20541:2009

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 25
Датум: 23.07.2009.
Службени гласник: 63/09
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 20541:2008   CEN/TC 302
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 20541:2008   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2737 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko i proizvodi od mleka - Određivanje sadržaja nitrata - Metoda enzimske redukcije i molekulske apsorpcione spektrometrije posle reakcije po Grisu

Наслов на енглеском језику

Milk and milk products - Determination of nitrate content - Method by enzymatic reduction and molecular-absorption spectrometry after Griess reaction (ISO 20541:2008)

Апстракт на српском језику

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja nitrata u mleku i proizvodima od mleka molekularno apsorpcionom spektrometrijom posle reakcije po Grisu (kojoj prethodi enzimska redukcija). Ova metoda se primenjuje na punomasno, delimično obrano i obrano mleko, mleko u prahu, tvrde, polutvrde i meke sireve, topljeni sir, sir od surutke, kazeine, kazeinate, surutku u prahu i koncentrate mlečnih proteina. Metoda se može koristiti za sadržaje nitrata koji odgovaraju izmerenoj koncentraciji većoj od 0,2 mg/L

Апстракт на енглеском језику

ISO 20541|IDF 197:2008 specifies a method for the determination of the nitrate content of milk and milk products by molecular-absorption spectrometry after Griess reaction (preceded by enzymatic reduction). The method is, in particular, applicable to whole, partly skimmed, skimmed and dried milk, hard, semi-hard and soft cheeses, processed cheese, whey cheese, caseins, caseinates, dried whey and milk protein concentrates. The method can be used at contents corresponding to a measured concentration in the sample solution (with blank subtracted) of more than 0,2 mg/l.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

prehrambeni proizvodi;mleko;proizvodi od mleka;ispitivanje hrane;definicije;određivanje sadržaja;enzimske metode;gris;molekulska apsorpciona spektrofotometrija;sadržaj nitrata;sadržaj nitrita;međulaboratorijska ispitivanja