Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7209

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 1854:2010

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 21
Датум: 30.06.2010.
Службени гласник: 48/10
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 1854:2008   CEN/TC 302

ISO 1854:2008   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 3102 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Sir od surutke - Određivanje sadržaja masti - Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)

Наслов на енглеском језику

Whey cheese - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method) (ISO 1854:2008)

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje sadržaja masti u siru od surutke. Metoda se ne primenjuje na proizvode koji se ne rastvaraju potpuno u rastvoru amonijaka ili koji sadrže slobodne masne kiseline u značajnoj količini.

Апстракт на енглеском језику

ISO 1854¦IDF 59:2008 specifies the reference method for the determination of fat content of whey cheese. The method is not applicable to products which do not dissolve completely in ammonia solution or which contain free fatty acids in significant quantities.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

poljoprivredni proizvodi;prehrambeni proizvodi;mlečni proizvodi;sir;surutka;hemijska analiza i ispitivanje;određivanje sadržaja;masti;gravimetrijska analiza;referentne metode