Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7172

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 14673-3:2010

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 17
Датум: 28.09.2010.
Службени гласник: 72/10
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 14673-3:2004   CEN/TC 302

ISO 14673-3:2004   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2566 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko i proizvodi od mleka — Određivanje sadržaja nitrata i nitrita — Deo 3: Metoda korišćenjem redukcije kadmijumom i protočne analize injektiranjem sa in-lajn dijalizom (Rutinska metoda)

Наслов на енглеском језику

Milk and milk products - Determination of nitrate and nitrite contents - Part 3: Method using cadmium reduction and flow injection analysis with in-line dialysis (Routine method) (ISO 14673-3:2004)

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuje rutinska metoda za određivanje sadržaja nitrata i nitrita u mleku i proizvodima od mleka redukcijom kadmijumom i analizom protoka (FIA). Metoda je primenljiva za tvrde, polutvrde i meke sireve Različite starosti, kao i za topljene sireve. Granica detekcije metode je 0,5 mg nitratnih jona po kilogramu i 1,0 mg nitritnih jona po kilogramu. Metoda je također primenljiva za surutku u prahu, mleko u prahu i dečiju hranu na bazi mleka.

Апстракт на енглеском језику

ISO 14673-3|IDF 189-3:2004 specifies a routine method for the determination of the nitrate and nitrite contents of milk and milk products by cadmium reduction and flow injection analysis (FIA). The method is applicable to hard, semi-hard and soft cheeses of various ages, and processed cheese. The detection limits of the method are 0,5 mg of nitrate ions per kilogram and 1,0 mg of nitrite ions per kilogram, respectively. The method is also applicable to whey powder, milk powder and milk-based infant food.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

prehrambeni proizvodi, mleko, proizvodi od mleka, hemijska analiza i ispitivanje, određivanje sadržaja, nitrati, nitriti, pripremanje uzorka, protočna analiza, FIA, spektroskopija, dijaliza