COVID-19 – Важне информације о наставку пословања ИСС-а током ванредног стања
Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7538

Пријавите се!
 

SRPS EN 13258:2008

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 12
Датум: 29.12.2008.
Службени гласник: 7/09
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 13258:2003   CEN/TC 194
Цена: 1755 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Materijali i predmeti u dodiru sa prehrambenim proizvodima - Metode ispitivanja otpornosti na pojavu pukotina kod keramičkih predmeta

Наслов на енглеском језику

Materials and articles in contact with foodstuffs - Test methods for crazing resistance of ceramic articles

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuju dve metode ispitivanja, A i B, za određivanje otpornosti na pucanje gleđosanih keramičkih predmeta za stonu upotrebu koji dolaze u dodir sa hranom čija je apsorpcija vode veća od 0,5 % (određena u skladu sa metodom C standarda EN 1217:1997). Metoda A je test otpornosti na pucanje primenom ekspanzije vlage. Metoda B je test otpornosti na pucanje primenom termičkog šoka slično standardu ISO 1183:1997.

Апстракт на енглеском језику

This European Standard specifies two test methods (methods A and B) for the determination of crazing resistance of glazed ceramic tableware articles in contact with food with water absorption higher than 0,5 % (determined according to method C of EN 1217:1997). Method A is a test for resistance to crazing due to moisture expansion. Method B is a test for resistance to crazing due to thermal shock and is similar in most respects to EN 1183: 1997.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

keramika;dodir;pucanje;definicije;ambalaža;prehrambeni proizvodi;materijali u dodiru sa hranom;ispitivanje;otpornost na stvaranje pukotina