Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7163

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 22005:2009

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 13
Датум: 30.11.2009.
Службени гласник: 103/9
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 22005:2007   CEN/SS C01
Цена: 2217 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Sledljivost u lancu hrane za životinje i hrane - Opšti principi i osnovni zahtevi za sistem projektovanja i primene

Наслов на енглеском језику

Traceability in the feed and food chain - General principles and basic requirements for system design and implementation (ISO 22005:2007)

Апстракт на српском језику

Ovim međunarodnim standardom utvrđuju se principi i osnovni zahtevi za projektovanje i implementaciju sistema sledljivosti u proizvodnji hrane za životinje i u proizvodnji hrane. Može da se primeni na svaku organizaciju koja učestvuje u bilo kom koraku u lancu hrane za životinje i u lancu hrane. Sledljivost je tehnički alat koji organizaciji pomaže da potvrdi definisane ciljeve i kada je potrebno da odredi poreklo, ili lokaciju proizvoda ili njegovih komponenata.

Апстракт на енглеском језику

ISO 22005:2007 gives the principles and specifies the basic requirements for the design and implementation of a feed and food traceability system. It can be applied by an organization operating at any step in the feed and food chain. It is intended to be flexible enough to allow feed organizations and food organizations to achieve identified objectives. The traceability system is a technical tool to assist an organization to conform with its defined objectives, and is applicable when necessary to determine the history or location of a product or its relevant components.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

poljoprivredni proizvodi;hrana za životinje;primene;provere;odnosi korisnik-dobavljač; zadovoljenje korisnika;termin i definicija;termini i definicije;dokumentacija;ispitivanje (obezbeđenje kvaliteta);kontrola hrane;higijena hrane;prehrambena industrija; prehrambeni proizvodi;hrana;higijena;identifikacija;primena;informacija;obeležavanje; praćenje;organizacija;principi;upravljanje procesima;industrijska odredba;kvalitet; obezbeđenje kvaliteta;sistem obezbeđenja kvaliteta;upravljanje kvalitetom;menaždment kvali