Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7088

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 11816-2:2009

Статус: Повучен
Језик: Srpski
Бр. страна: 16
Датум: 20.05.2009.
Датум повлачења: 23.12.2016 .
Службени гласник: 44/09
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 11816-2:2003   CEN/TC 302
Цена: 2422 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko i proizvodi od mleka - Određivanje aktivnosti alkalne fosfataze - Deo 2: Fluorimetrijska metoda za sir

Наслов на енглеском језику

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorometric method for cheese (ISO 11816-2:2003)

Апстракт на српском језику

Ovim delom standarda utvrđuje se fluorometrijska metoda za određivanje aktivnosti alkalne fosfataze u siru. Metoda se primenjuje na meke sireve i polutvrde sireve za razlikovanje sireva proizvedenih iz sirovog mleka od sireva proizvedenih iz pasterizovanog mleka, pod uslovom da su plesni samo na površini, ali nisu u unutrašnjosti sira (npr. plavi sirevi). Ova metoda može se takođe upotrebiti za kontrolu pasterizacije sira ili sirovine.

Апстракт на енглеском језику

ISO 11816-2|IDF 155-2:2003 specifies a fluorometric method for the determination of alkaline phosphatase activity in cheese. This method is also applicable to soft cheeses and semi-hard cheeses for distinguishing raw milk cheeses from cheese produced with pasteurized milk, provided that the mould is only on the surface and not also in the inner part (e.g. blue-veined cheeses). This method can also be used to check the proper pasteurization of cheese or its raw material. In large hard cheeses where the whey curd mixture is scalded at temperatures above 50 degrees Celsius, high temperatures remain for a relatively long time. This is especially the case in the centre of these cheeses, thus promoting phosphatase inactivation. To distinguish, therefore, between hard cheeses from raw milk and hard cheeses from pasteurized milk is difficult and often even impossible by this method.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност



Дескриптори

prehrambeni proizvodi;hemijska analiza;mleko;proizvodi od mleka;sir;određivanje; aktivnost fosfataze;enzimska aktivnost;fluorimetrijska metoda


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Srpski
Повучен 
26.02.2015 . 
20 стр.
2751 RSD 
PDF
Mleko i proizvodi od mleka - Određivanje aktivnosti alkalne fosfataze - Deo 1: Fluorimetrijska metoda za mleko i mlečne napitke