Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7209

Пријавите се!
 

SRPS EN ISO 22160:2008

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 26
Датум: 09.09.2008.
Службени гласник: 89/08
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 22160:2007   CEN/TC 302
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 22160:2007   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2737 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko i napici na bazi mleka - Određivanje aktivnosti alkalne fosfataze - Metoda enzimski fotoaktiviranog sistema (EPAS)

Наслов на енглеском језику

Milk and milk-based drinks - Determination of alkaline phosphatase activity - Enzymatic photo-activated system (EPAS) method (ISO 22160:2007)

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuje metoda za određivanje aktivnosti alkalne fosfataze u pasterizovanom punomasnom, poluobranom i obranom mleku, pavlaci i aromatizovanom mleku korišćenjem hemiluminiscentne metode (EPAS). Metoda je primenjiva na kravlje, kozije, ovčije i bivolje mleko i napitke na bazi ovih vrsta mleka. Metoda je takođe pogodna za sve tečne uzorke koji se mogu razblažiti na takav način da aktivnost razblažene alkalne fosfataze ima manje od 7 000 milijedinica po litru.

Апстракт на енглеском језику

ISO 22160|IDF 209:2007 specifies a method for the determination of the alkaline phosphatase activity in pasteurized whole milk, semi-skimmed milk, skimmed milk, cream and flavoured milks using a chemiluminescent (EPAS) method. The method is applicable to milk and milk-based drinks from cows, sheep, buffalo and goats. The method is also suitable for any liquid-based sample if diluted in such a way that the diluted alkaline phosphatase activity has less than 7 000 milliunits per litre.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

prehrambeni proizvodi;mleko;proizvodi od mleka;napici;ispitivanje;aktivnost fosfataze; uzimanje uzoraka;enzimske metode