Logo Институт за стандардизацију Србије 11030 Београд, Стевана Бракуса 2, п. п. 2105 Тел. 011 7541-262 лок. 135, 011 6547-496 Факс: 011 7541257 Date: 2019-12-09
Time: 02:34


SRPS EN ISO 14673-1:2008

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 24
Датум: 09.09.2008.
Службени гласник: 89/08
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN ISO 14673-1:2004   CEN/TC 302
Ovaj standard je identičan sa:
ISO 14673-1:2004   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2737 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mleko i proizvodi od mleka - Određivanje sadržaja nitrata i nitrita - Deo 1: Metoda korišćenjem redukcije kadmijumom i spektrometrije

Наслов на енглеском језику

Milk and milk products - Determination of nitrate and nitrite contents - Part 1: Method using cadmium reduction and spectrometry (ISO 14673-1:2004)

Апстракт на српском језику

Ovim delom standarda utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja nitrata i nitrita u mleku i proizvodima od mleka redukcijom kadmijuma i spektrometrijom. Metoda je primenjiva na: - punomasno, delimično obrano i obrano mleko u prahu, - tvrde, polutvrde i meke sireve, - sir od surutke, - kazein i kazeinate i - surutku u prahu.

Апстракт на енглеском језику

ISO 14673-1|IDF 189-1:2004 specifies a method for the determination of the nitrate and nitrite contents of milk and milk products by cadmium reduction and spectrometry. The method is applicable to: whole and partly skimmed and skimmed dried milk; hard, semi-hard and soft cheeses; processed cheese; whey cheese, caseins and caseinates and dried whey. The method may be performed using automatic equipment, in particular by segmented flow analysis (SFA) or flow injection analysis (FIA), thus reducing cadmium contamination in laboratory work places and waste water.

Комисија за стандарде

E034-5 - Млеко и производи од млека

ICS

67.100.01 - Mleko i prizvodi od mleka uopšte


Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

prehrambeni proizvodi;mleko;proizvodi od mleka;hemijska analiza i ispitivanje;određivanje sadržaja;nitrati;nitriti;pripremanje uzorka;redukcija;spektrometrija


Овај сајт је реализован у оквиру пројекта CARDS 2006 Copyright © 2010 Institute for Standardization of Serbia