Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7309

Пријавите се!
 

SRPS EN 1672-2:2008

Статус: Повучен
Језик: Srpski
Бр. страна: 40
Датум: 27.03.2008.
Датум повлачења: 26.05.2010.
Службени гласник: 38/08
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 1672-2:2005   CEN/TC 153
Цена: 4109 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Osnovni pojmovi - Deo 2: Higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim dokumentom se utvrđuju zajednički higijenski zahtevi za mašine koje se upotrebljavaju za pripremanje i obradu hrane za ljudsku, i ako je relevantno, za životinjsku potrošnju kako bi se otklonio ili na najmanju meru smanjio rizik od zaraze, infekcije, bolesti, ili povrede nastale zbog ove hrane. On identifikuje opasnosti koje se odnose na upotrebu mašina za prehrambenu industriju i opisuje metode projektovanja i uputstvo za upotrebu, radi otklanjanja ili smanjenja ovih rizika.

Апстракт на енглеском језику

This document specifies common hygiene requirements for machinery used in preparing and processing food for human and, where relevant, animal consumption to eliminate or minimise the risk of contagion, infection, illness or injury arising from this food. It identifies the hazards which are relevant to the use of such food processing machinery and describes design methods and information for use for the elimination or reduction of these risks. This document does not deal with the hygiene related risks to personnel arising from the use of the machine. This document applies to food processing machines - Examples of such groups of food processing machinery are given in the informative Annex B. NOTE Separate hygiene requirements are contained in other EC Directives (see Bibliography). In addition, the principles contained in this document can be applied to other machinery and equipment used to process food where similar risks apply. Examples of hygiene risks and acceptable solutions are given in the informative Annex A. This document is not applicable to machines manufactured before the date of publication of this document by CEN.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 1672-2:2010 zamenjuje SRPS EN 1672-2:2008 - 26.05.2010


Дескриптори

mašine;mašine za prehrambene proizvode;definicije;projektovanje;higijena;opasnosti;rizik;mere bezbednosti;uputstva za upotrebu