Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7304

Пријавите се!
 

SRPS EN 13390:2008

Статус: Повучен
Језик: Srpski
Бр. страна: 44
Датум: 09.10.2008.
Датум повлачења: 28.06.2011 .
Службени гласник: 104/8
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 13390:2002   CEN/TC 153
Цена: 4322 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za pite i kolače - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Pie and tart machines - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom utvrđuju se zahtevi za bezbednost higijenu i projektovanje za proizvodnju mašina koje se koriste za izradu pita, kolača, testa i drugih proizvoda gde se umotavanje kolača oblikuje pod pritiskom, zatvaranjem jedne ili više glava za oblikovanje.

Апстракт на енглеском језику

This standard specifies safety and hygienic design requirements for the manufacture of machines used for the production of pies, tarts, pasties, en croute products and other similar items where the pastry cases are formed by the closing under pressure of one or more forming heads. The standard applies to the following three basic types of machine : - machines where operators hands enter hazard zone 1 (see 4.1) at each cycle ; - machines which are loaded outside hazard zone 1 ; - automatic machines. Figure 1, 2 and 3 illustrate examples of these. Automatic loading devices are not covered by this standard. This standard applies to electrically, pneumatically and hydraulically powered machines. Manually operated machines are excluded from the scope of this standard. Clause 4 lists the significant hazards identified on these machines on the basis of a risk assessment carried out following the principles in EN 1050 : 1996. The safety and hygiene requirements take into account the hazards arising from use (including setting, process changeover, operation), cleaning and maintenance. Hazards arising from foreseeable misuse (3.12, EN 292-1 : 1991) are also included. Flour dust is not a significant hazard at pie and tart machines. A noise test code is included in Annex B to assist manufacturers to measure noise level for the purpose of the noise emission declaration. This document in not applicable to pie and tart machines which are manufactured before the date of publication of this document by CEN.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 13390:2011 zamenjuje SRPS EN 13390:2008 - 28.06.2011


Дескриптори

mašine za prehrambenu industriju;pite i kolači;bezbednosni i higijenski zahtevi; projektovanje;opasnosti