Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7206

Пријавите се!
 

SRPS ISO 7328:2005

Статус: Повучен
Језик: Srpski
Бр. страна: 20
Датум: 08.02.2005.
Датум повлачења: 01.01.2008.
Службени гласник: 53/08
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je ekvivalentan:
EN ISO 7328:1999   CEN/TC 302

ISO 7328:1999   ISO/TC 34/SC 5
Цена: 2867 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mlečni sladoledi i smeše za mlečne sladolede - Određivanje sadržaja masti - Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)

Наслов на енглеском језику

Milk-based edible ices and ice mixes - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method) (ISO 7328:1999)

Апстракт на српском језику

Standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje sadržaja masti u većini mlečnih sladoleda i smeša za mlečne sladolede, kao i u koncentrovanim smešama za sladolede i smešama za sladolede u prahu. Metoda se ne primenjuje na neke mlečne sladolede i smeše za mlečne sladolede na bazi mleka u kojima nivo emulgatora, stabilizatora, zgušnjivača, žumanaca, voća ili kombinacije ovih sastojaka čine metodu nepodesnom. Kod takvih proizvoda koristi se metoda po Weibul-Berntropu (Weibull-Berntrop).

Апстракт на енглеском језику

Нема информација.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Дескриптори

sladoledi;smeše za sladolede;mleko;hemijska analiza;gravimetrijska metoda;sadržaj masti