Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7350

Пријавите се!
 

SRPS ISO 13965:2002

Статус: Објављен
Језик: Srpski
Бр. страна: 13
Датум: 28.11.2002.
Службени гласник: 67/02
Број решења:
Издање: 1 ED
Веза са међународним стандардима

ISO 13965:1998   ISO/TC 34/SC 6
Цена: 2310 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja skroba i glukoze - Enzimska metoda

Наслов на енглеском језику

Meat and meat products -- Determination of starch and glucose contents -- Enzymatic method

Апстракт на српском језику

Ovim standardom se utvrđuje enzimska metoda za određivanje sadržaja bezvodnog skroba i sadržaja glukoze u svim vrstama mesa i proizvodima od mesa uključujući meso živine. Metoda je pogodna za kvantitativno određivanje sadržaja skroba i glukoze do nivoa od 0,30% (m/m). Metoda se ne primenjuje za hemijski modifikovane skrobove ili njihove derivate.

Апстракт на енглеском језику

Нема информација.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве

Нема информација.

Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

Нема информација.

Белешке

Standard je preispitan i potvrđen u decembru 2012. godine.


Дескриптори

poljoprivredni proizvodi;prehrambeni proizvodi;proizvodi životinjskog porekla;meso;proizvodi od mesa;hemijska analiza;određivanje sadržaja;skrobovi;glukoza;enzimska metoda