Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7346

Пријавите се!
 

SRPS EN 13870:2016

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 46
Датум: 30.08.2016.
Службени гласник:
Број решења: 2038/50-51-02/2016
Издање: 3 ED
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 13870:2015   CEN/TC 153
Цена: 3807 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju – Mašine za sečenje na komade – Zahtevi za bezbednost i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Portion cutting machines - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovaj evropski standard se odnosi na mašine za sečenje na komade i pomoćni pribor. Ovaj evropski standard nije primenljiv na automatske industrijske mašine za rezanje (videti prEN 16743) i mašine za sečenje kostiju (videti EN 12268). Ovim dokumentom se definišu zahtevi za projektovanje i proizvodnju mašina za sečenje na komade. Ove mašine se koriste za kontinuirano sečenje svežeg, dimljenog ili smrznutog mesa sa ili bez kostiju, ili sličnih proizvoda odvajanjem pomoću sečiva. Ovim dokumentom su obuhvaćene sve značajne opasnosti, opasne situacije i događaji relevantni za mašine, uređaje i delove mašina onda kada se one koriste na predviđeni način i pod uslovima pogrešne primene koju je proizvođač mogao predvideti.

Апстракт на енглеском језику

1.1 General This European Standard covers portion cutting machines and accessories. This European Standard does not apply to automatic industrial slicing machines (see prEN 16743) and band saw machines (see EN 12268). This European Standard defines requirements for the design and manufacture of portion cutting machines. The machines covered by this European Standard are used for continuous portioning of fresh, smoked or frozen meat with and without bones or of similar products by separation by means of a blade. This European Standard deals with all significant hazards, hazardous situations and events relevant to machines, appliances and machinery, when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Clause 4). This European Standard deals with the hazards which can arise during commissioning, operation, maintenance and decommissioning of the machine. The European Standard does not deal with the specific hazards of loading devices. This European Standard is not applicable to portion cutting machines which are manufactured before the date of publication of this document by CEN. 1.2 Types of machinery This European Standard covers the following types of machinery: - Portion cutting machines with manual loading (see Figure 1); - Portion cutting machines with automatic loading (see Figure 2). 1.3 Machine construction Portion cutting machines depending on the construction consist of: machine housing (machine frame), fixed or moving product bases, automatic or manually operated grippers, hold-down unit, blade housing, blade, discharge device, associated drives, electrical, hydraulic or pneumatic components. Portion cutting machines in the scope of this document may be equipped with the following auxiliary components: - loading aid; - discharge conveyor belt; - laying unit; - measurement or scanning devices; - scales; - sorting station (e.g. rocker, pusher); - movement devices (e.g. castors). 1.4 Intended use The intended use (as defined in EN ISO 12100:2010, 3.23) of portion cutting machines as dealt with in this document is described in 1.1. The product is manually placed on the product base or automatically fed to the product base with a loading device. The product is supplied to the blade by automatic or manually operated grippers or conveyor slide or belt and the cutting process begins. The portion falls onto a discharge conveyor or a laying unit.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 13870:2016 zamenjuje SRPS EN 13870:2011 - 30.08.2016


Дескриптори

oprema u proizvodnji hrane, oprema za ketering, alati za sečenje, rezači hrane, higijena, kuhinjsko posuđe, bezbednost opreme, opasnosti, mere bezbednosti, zahtevi za zdravlje i bezbednost, verifikacija, klanica


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
28.06.2011 . 
42 стр.
3593 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za sečenje na komade - Bezbednosni i higijenski zahtevi
Engleski
Повучен 
30.08.2016 . 
42 стр.
3593 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Mašine za sečenje na komade - Bezbednosni i higijenski zahtevi