Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7352

Пријавите се!
 

SRPS EN 13389:2011

Статус: Објављен
Језик: Engleski
Бр. страна: 43
Датум: 28.06.2011.
Службени гласник:
Број решења:
Издање:
Веза са међународним стандардима
Ovaj standard je identičan sa:
EN 13389:2005+A1:2009   CEN/TC 153
Цена: 3593 RSD

За читање онлајн

Одштампај

Наслов на српском језику

Mašine za prehrambenu industriju - Mešalice (mikseri) sa horizontalnim vratilima - Bezbednosni i higijenski zahtevi

Наслов на енглеском језику

Food processing machinery - Mixers with horizontal shafts - Safety and hygiene requirements

Апстракт на српском језику

Ovim standardom utvrđuju se zahtevi za projektovanje, instaliranje, rad i održavanje serijske proizvodnje fiksnih ili nagibnih horizontalnih miksera sa posudama, sa jednim ili dva rotaciona vratila sa pokretnim sečivima ili bez njih. Ovi mikseri se koriste za mešanje, gnječenje i homogenizovanje hrane za ishranu životinja ili ljudi u obliku praha, paste ili tečnosti. Oni se mogu montirati na podlogu ili transportovati (sa ili bez točkova).

Апстракт на енглеском језику

This European Standard specifies requirements for the design, installation, operation and maintenance of batch production fixed or tilting horizontal bowl type mixers with one or two rotating shafts with or without movable blades. These mixers are used to mix, knead and homogenise food for animal or human consumption in powder, paste or liquid form. The mixers can be floor mounted or transportable (with or without castors). They are intended to be used when stationary. These machines are used in feed mills and factories which produce, work on or process foodstuff, for example biscuits, bread, chocolate, cereal products. This European Standard does not deal with the use of the machine in potentially explosive atmospheres. This European Standard deals with the significant hazards, hazardous situations and events relevant to mixers with horizontal shafts, when used as intended and under the conditions foreseen by the manufacturer. This European Standard also specifies food hygiene requirements. The feeding equipment, the dosing equipment, and the requirements of equipment for the supply of inert gases, and for heating and cooling, are excluded from the scope of this European Standard. The hazards due to the unloading equipment (container, discharge belt, etc.) are not dealt with in this European Standard. When drafting this European Standard, it has been assumed that the machines are not intended to be cleaned with a water jet. This European Standard is not applicable to mixers with horizontal shafts which are manufactured before the date of publication of this European Standard by CEN.

Комисија за стандарде


ICS



Директиве



Национални пропис

Нема информација.

Национална активност

SRPS EN 13389:2011 zamenjuje SRPS EN 13389:2008 - 28.06.2011


Дескриптори

pogodnost za čišćenje, definicije, projekat, ergonomija, mikseri za hranu, prehrambeni proizvodi, mašina za hranu, opasnosti, horizontalno, higijena, uputstva za korišćenje, mašine, mešana stočna hrana, mikseri, mašine za mešanje, merenja buke, uputstva za rad, bezbednost, mere bezbednosti, zahtevi za bezbednost, vratila, specifikacija (odobrenje), ispitivanje, informacije za korisnika, sudovi


Извор

 Ознака стандарда
Језик
Статус
Датум
Бр. страна
Цена
 
Купи
Engleski
Повучен 
28.06.2011 . 
42 стр.
3593 RSD 
PDF
Mašine za prehrambenu industriju - Mešalice (mikseri) sa horizontalnim vratilima - Bezbednosni i higijenski zahtevi