COVID-19 – Важне информације о наставку пословања ИСС-а током ванредног стања
Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7541

Пријавите се!
 

НАЦИОНАЛНИ СИМПОЗИЈУМ „БЕЗБЕДНОСТ У ЗДРАВСТВУ“

Директивом ЕУ о критичним инфраструктурама сектор здравствених услуга препознат је као критична инфраструктура, што претпоставља посебан ниво безбедности у циљу обезбеђења континуитета здравствене заштите у условима изазваним ванредним догађајима и ситуацијама. Превентивни напори, који подразумевају едукацију и израду процена ризика и планова поступања у ванредним и кризним ситуацијама, као и категоризација здравствених установа са аспекта њихове угрожености, представљају неопходан услов за унапређење стања безбедности.

 

Под покровитељством Министарства здравља РС, у сарадњи са Центром за анализу ризика и управљање кризама из Београда, Институт за стандардизацију Србије организује национални симпозијум о безбедности у здравственим установама акредитован од стране Здравственог савета Србије.

 

Симпозијум се одржава 9. и 10. априла 2020. године у Специјалној болници „Чигота“ на Златибору.

 

Намењен је руководећим структурама у здравственим установама Републике Србије, стручном кадру на пословима безбедности, информатичке подршке и управљања људским ресурсима, лекарима, стоматолозима, фармацеутима, медицинским сестрама и техничарима.

За пасивно учешће на симпозијуму Здравствени савет Србије здравственим радницима додељује 4 бода за лиценцу.

 

 

 

На основу мере Владе РС о избегавају великих јавних скупова у затвореном простору ради спречавања ширења заразне болести  Covid19, национални симпозијум је одложен и биће одржан у новом термину.
О новом термину одржавања симпозијума бићете благовремено обавештени. 

 

Хвала на разумевању.